Pilota Valenciana | Trofeu Universitat de València d'Escala i Corda
Secciones

La Final del Trofeu Universitat de València compleix amb el ritual

Presentació de la Final a la Universitat.

La final del XII Trofeu Universitat de València s'ha presentat este dijous en el Centre Cultural La Nau. I com és tradició, els aspirants al títol han posat al costat de l'estàtua de Lluís Vives.

El títol es decidirà dissabte que ve en el trinquet de Pelayo on Puchol II i Nacho jugaran contra Marc, Javi i Héctor II. La parella ha deixat en el camí a Genovés II i Santi (60-35) mentre que el trio es va desfer de Soro III i Jesús per 60-40 en la segona semifinal.
La presentació ha estat presidida pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, que ha explicat el perquè del tradicional posat al costat de la imatge de l'humanista. “Lluís Vives, que va ser alumne de la Universitat, és molt important per a nosaltres per la projecció internacional de la seua obra i la seua capacitat d'exportar València al món. A més era un gran coneixedor de la pilota, com va deixar reflectit en Diàlegs. Per açò ens agrada situar-nos davall el seu auspici i ‘benedicció’. Segur que li cridaria l'atenció que la Universitat siga un espai en el qual es practica i ensenya pilota”, ha comentat.
També ha participat en l'acte José Campos, director del Servei d’Educació Física i Esports de la UV, que ha assenyalat el torneig com “l'esdeveniment més important dels quals fem relacionats amb la pilota”, ha dit.

Puchol II opina

Quant als aspirants al títol, el campió individual, Puchol II, ha assenyalat la final com “molt complicada per jugar en Pelayo contra un trio, a més molt compenetrat”, ha comentat. Com a nota curiosa, el pilotari, que també és alumne de la UV, ha desvetlat que este mateix matí ha lliurat el treball de finalització de grau. Naturalment, està relacionat amb l'esport autòcton. El seu company Nacho ha destacat les principals virtuts de la contra: “és un equip amb molta pegada i quinze”, afegia.
En el bàndol contrari, Marc afronta la final amb una motivació doble, revalidar el títol i rescabalar-se de la seua actuació en la passada Lliga Professional, en la qual va jugar condicionat per unes molèsties físiques. A més ha recordat que este va ser el primer gran trofeu que va disputar com a professional l'any passat, situació que recorda amb especial afecte.
Per al punter de l'equip, Héctor II, la clau per a aconseguir la victòria serà “jugar al nostre nivell. Davant rivals de tanta entitat ningú pot estar per davall de les seues possibilitats. Hem d'explotar les nostres virtuts i trobar els seus pocs punts febles”, ha manifestat el jugador.

Un contenido de:
ElDesmarque

Jueves, 18 de mayo de 2017. 14:54
Enviar comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *