Pilota Valenciana | Escala i Corda | Trofeu Universitat
Secciones

Tot preparat per a la final del Trofeu Universitat de València

XIII Trofeu Universitat de València.

L’Aula Magna del Centre Cultural La Nau ha sigut finalment l’escenari escollit per a la presentació de la final del XIII Trofeu Universitat de València, que durant tres jornades concentra als millors pilotaris de la modalitat d’escala i corda.

La present edició conclourà el pròxim dissabte, 14 d’abril, al trinquet Pelayo. Un total de cinc pilotaris protagonitzaran l’enfrontament. Per una part, Pere Roc II, Jesús i Carlos, que van deixar enrere al trio format per Marc, Raúl i Tomàs II (60-40) a la primera semifinal. Per altra, la parella formada per Puchol II i Héctor, que accediren a la final en superar a Francés, Javi i Bueno (60-40).
L’acte d’este dimecres ha estat presidit pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, qui ha fet d’amfitrió donant els detalls de la partida que acollirà la Catedral de la pilota valenciana. També ha estat present el director del Servei d’Educació Física i Esports de l’entitat docent, José Campos, qui ha volgut destacar que “la pilota ocupa un lloc important en el nostre servei i tindre una nova edició d’este trofeu suposa una enorme satisfacció”. A més, ha volgut incidir en la campanya de promoció que estan fent dins de la comunitat universitària perquè vagen a la partida i coneguen este esport.
Tampoc ha faltat a la cita el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Soriano, que ha agraït la important col·laboració de la Universitat, entitat en la qual molts dels pilotaris professionals de l’actualitat, cursen o han cursat els seus estudis.

Cinc pilotaris

En la part esportiva cal destacar la presència de dos dels jugadors que s’enfrontaran en la final. Per una part, Jesús ha assenyalat la potència de la parella rival. “Nosaltres hem de seguir amb la mateixa marxa que portem fins ara i tindre confiança, hem d’anar a per totes”. El de Silla es troba en un moment de forma molt dolç, com ell mateix ha comentat.
També ha estat present Puchol II, que espera que la del dissabte siga una partida renyida per donar el màxim espectacle de cara a l’espectador. “Sabem que és una partida complicada. L’equip de Pere Roc II, Jesús i Carlos ve fent una molt bona etapa, però alguna partida hi hauran que perdre, no?”, ha bromejat l’escaleter de Vinalesa, per a qui suposa “una motivació tindre davant als campions de la Lliga Bankia”.
L’acte ha conclòs amb el tradicional posat al costat de la imatge de l’humanista Lluís Vives, qui va ser alumne de la Universitat, i que, com va deixar reflectit a la publicació ‘Diàlegs’, coneixia amb detall el món de l’esport dels valencians.

Un contenido de:
ElDesmarque

Miércoles, 11 de abril de 2018. 16:32
Enviar comentario

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *