Es Noticia
“Pilota a l’Escola” finalitza a Benicarló amb la celebració d’una trobada multitudinària

“Pilota a l’Escola” finalitza a Benicarló amb la celebració d’una trobada multitudinària

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Foto grupal trobada Benicarló
Foto grupal trobada Benicarló

Al Nord de la Comunitat Valenciana ha finalitzat hui el programa educatiu de primària de “Pilota a l’Escola”, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. El pavelló municipal de Benicarló ha celebrat l’última trobada d’aquest curs escolar. Tot i la pluja, que ha fet presència a meitat matí, les partides de raspall s’han desenvolupat sense cap incidència.

Al voltant de quatre cents alumnes han gaudit d’un matí lúdic-esportiu on la pilota, com no pot ser d’altra manera, ha sigut el denominador comú que ha unit a tots els alumnes de les comarques septentrionals de Castelló. Aquests xiquets han arribat de cinc centres educatius: CEIP Marqués de Benicarló (Benicarló), CEIP Mestre Francesc Català (Benicarló), CEIP L’Assumpció (Vinarós), CEIP Felicinda Collell (Càlig) i el CEIP Àngel Esteban (Benicarló).
Com és habitual, a banda de l’extensa programació de partides de raspall, els xiquets s’han divertit amb els inflables i els tallers de jocs tradicionals relacionats amb la pilota. A més, tots ells han conegut en persona a MAPI, la mascota de la pilota valenciana. 
Per banda de la Conselleria ha assistit el Director general d’esports, Josep Miquel Moya, el coordinador de Pilota Valenciana, Sebastià Giner, junt al president de la FPV, José Daniel Sanjuán, i el regidor d’esports de Benicarló, Carlos Flos. Josep Miquel Moya ha agraït a la FPV el seu treball organitzatiu durant el curs, “enguany hem tingut més de 18.000 participants, hem ampliat el nombre de  les trobades pel que s’amplia també la participació en quantitat i en qualitat. A més hem incorporat la competició de secundaria que considerem que té un gran futur, i considere  que aquesta visió més lúdica de les trobades, que apropen la pilota als xiquets passant-s’ho bé, des de la diversió, és molt més positiva”. 
Es tracta de la primera vegada que es fa una trobada a  aquesta població i per al regidor d’esports ha sigut “una satisfacció poder acollir a tants menuts de diferents col·legis”. Per la seua part, el president de la FPV ha valorat la importància de la participació dels col·legis en les trobades i la seua implicació en la tasca de promoció, per a que més xiquets i xiquetes coneguen la pilota de Nord a Sud. “És fonamental el treball que fan els mestres per a poder ajudar-nos i donar a conèixer la Pilota Valenciana”.
D’aquesta forma ha conclòs l’ultima de les Trobades que posa el fermall d’or al Programa Educatiu “Pilota a l’Escola 2017/2018”.  Una edició que ha estat recolzada des de l’inici per la Fundación Trinidad Alfonso, amb una ajuda que ha permès millorar la dotació específica de pilota que es dona a cada centre participant, al voltant dels 450 col·legis.

En el trinquet de Vila-real comença el Sub-18 d'escala i corda individual

Demà dijous 7 de juny arrancara la competició amb la participació de 20 jugadors de les escoles de tecnificació i del Cespiva
El trinquet Salvador Sagols de Vila-real serà seu la jornada inaugural de la competició juvenil de tecnificació, on començaran a disputar aquesta competició els jugadors de la província i de la zona nord de València. Participaran un total de 20 esportistes que jugaran 21 partides en les seus d’entrenament de les escoles de tecnificació. En el sub-18, jugaran jugadors dels clubs de Dénia, Agost, Castalla, Onda, Algimia, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Sueca, Llíria, Riba-roja, Beniparrell, Montserrat, Baronia, Alginet, Vilamarxant, Riba-roja, Orba,..
En la partida inaugural s’enfrontaran Luis d´Algimia i Álex d’Onda a partir de les 19 hores. Els jugadors que participaren en 2018 són: 
- Luis CPV Algimia 
- Álex CPV Onda 
- Miguel CPV Algimia 
- Óscar CPV Onda 
- Alejandro CPV Agost 
- Natxo CPV Castalla 
- Luis M. CPV Agost 
- Abel CPV Dénia 
- Javier CPV Montserrat 
- Jorge CPV Bonrepòs i Mirambell 
- Jesús T. CPV Vilamarxant 
- Vicent CPV Vinalesa 
- Guillem CPV Alginet 
- Andrés CPV Riba-roja 
- Joan CPV Orba 
- Jesús S. CPV Alfara Baronia 
- Edu CPV Llíria 
- Mario CPV Riba-roja 
- Yago CPV Castalla
Durant les primeres edicions han aconseguit quedar campions d’aquesta competició: Carlos CPV Petrer (2006), Sergio CPV Genovés (2007), Puchol II CPV Vinalesa (2008), Bueno CPV Meliana (2009), Pere Roc CPV Benidorm (2010), Pablo CPV Borriol (2011), Francés CPV Petrer (2012), Carlos CPV Massalfassar (2013), Luis de la Vega CPV Almussafes (2014), Giner CPV Murla (2015), Álvaro CPV Massalfassar (2016) i Julio Palau CPV Alginet (2017). Les finals serà al juliol, concretament el 12 de juliol.

Sortejats els creuaments del Trofeu d'Estiu d'Escala i Corda

La cinquena edició del Trofeu d’Estiu d’Escala i Corda ha viscut huí el seu primer acte, el sorteig dels emparellaments de les eliminatòries en les seues sis categories.
Amb un total de 42 formacions, aquesta competició ja està consolidada dins el calendari dels clubs de la modalitat, i tot un referent de la mateixa ha estat a càrrec del sorteig del torneig, Pascual Sanchis “Pigat II”. Amb la seua col·laboració s’han determinat els creuaments de les diferents categories, que viuran les seues partides d’anada el cap de semana del 16-17 de juny, mentre que els enfrontaments de tornada serán el 23-24 de juny.
En primera categoría el club de la Pobla de Vallbona es el principal protagonista, ja que comptarà amb tres representants. El Caixa Popular Pobla A es jugarà pasar a semifinals amb el Carniceria Amalia Quart. El Lliria s’enfrontarà al Caixa Popular Pobla C, mentre que el Paddock Riba-roja i el Caixa Popular Pobla B completaran aquesta primera fase de eliminatòries. Altres clubs que mereixen una especial menció son el de Torrent, que participa amb nou equips en la present edició, així com el Moncada, que tindrà quatre formacions en el torneig. Els equips que apleguen a les finals de la competició hauran de jugar-les el cap de setmana del 28-29 de juliol, en un trinquet encara per determinar. 

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando