Es Noticia
Carta oberta del president de la Fundació Esports de la Pilota Valenciana

Carta oberta del president de la Fundació Esports de la Pilota Valenciana

DMQ
Foto autor
Joan Alepuz
Joan Alepuz.
Joan Alepuz.

MODEL DE GESTIÓ DE LA PILOTA D’ELIT

Quan en 2018 es crea la Fundació per la Pilota es deixà ben clar als seus estatuts que és l'entitat encarregada de la gestió del món professional del nostre esport.

Durant aquests tres anys de funcionament la Fundació ha gestionat amb solvència, eficàcia i rigor tant el vessant econòmic com l'estrictament esportiu.

Hem duplicat els recursos financers privats dedicats a la pilota professional i s'han regularitzat les relacions laborals amb els jugadors.

Hem passat de tindre 21 jugadors contractats a 38 per a l'any 2022, en les dues modalitats de raspall i escala i corda.

Per al 2022 la nostra intenció era la d'anar incorporant progressivament la pilota femenina al món professional i pensem que s’havia de fer en igualtat de condicions que la que tenen els xics.

Malauradament, no ha pogut ser així, perquè la Federació de Pilota Valenciana, unilateralment, ha decidit contractar de forma exclusiva a dotze xiques, el que impossibilita el seu pas al món professional gestionat per la Fundació.

Crec sincerament que és un error crear dos mons professionals diferents, un femení gestionat per la Federació i un altre masculí gestionat per la Fundació.

Això suposa malbaratar recursos, duplicar esforços restant eficàcia a la gestió, i creant una competència innecessària i estèril a l'hora de cercar el finançament necessari per a fer progressar el món de la pilota valenciana d'elit.

Per això, hem de decidir quin és el model que volem per a la pilota valenciana, un model de pilota professional (tant masculina com femenina) gestionat per la Fundació, o si passem a crear dos models diferenciats, un masculí gestionat per la Fundació i un altre femení gestionat per la Federació, la qual cosa resultaria una contradicció, ja que en l’àmbit masculí no succeeix així.

Evidentment, pensem que cal caminar cap a un model únic que incloga tant a la pilota masculina com la femenina, sense discriminacions de gènere, i que porte una gestió eficaç, sense dispersió d’esforços i sense enfrontaments estèrils. La pilota d’elit s’ho mereix.

Joan Alepuz.

President de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana.

Joan Alepuz.
Joan Alepuz.

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando