Es Noticia
Benidorm, capital europea de la Pilota a Mà este cap de setmana

Benidorm, capital europea de la Pilota a Mà este cap de setmana

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Pilota internacional a Benidorm
Pilota internacional a Benidorm

La màxima competició europea de clubs desembarca divendres a la ciutat costanera de la Marina Baixa. L’octava edició de la Coupe des Champions de Pilota a Mà aplega els millors equips europeus, provinents en esta edició de Bèlgica, França, Itàlia i Euskadi. Els valencians participem enguany amb 3 clubs: El Campello, Orba i els amfitrions, Benidorm.

“Els tres equips atresoren un bon moment de forma i, segurament, realitzaran un gran campionat en un marc extraordinari com és la ciutat de Benidorm.” Segons Vicent Molines, vicepresident de les modalitats de ratlles de la Federació de Pilota Valenciana. Els dos únics equips locals que han guanyat esta competició han sigut El Campello, a la primera edició de 2011 a Iruña, i Tibi al següent any. Des d’aleshores els equips belgues de Baasrode, Thieulain i Kerksken han dominat la copa de clubs europea, essent esta última població la campiona indiscutible amb tres edicions guanyades. Sols un equip alacantí es va colar en estos anys a una final, Benimagrell, el 2015.

“Quan va nàixer va tenir una resposta espectacular, inesperada. Amb huit anys de vida podem dir que està perfectament consolidat. És una de les iniciatives que permet als millors clubs d’Europa gaudir d’una competició internacional.” Referma el president de la CIJB, Alberto Soldado.

A diferència de les altres competicions oficials organitzades per la CIJB, on les canxes on es juga són estrictament normatives, esta copa permet la varietat de carrers i espais tradicionals on s’han desenvolupat històricament les modalitats de pilota a mà europees per recuperar l’essència dels llocs on se celebra cada any esta competició, des dels trapezis de les places del nord d’Europa als carrers de València o Toscana, aportant una esperada complexitat afegida per als jugadors a cada edició.

“Els clubs belgues, semiprofessionals, són sempre grans favorits però els valencians i bascos, i els francesos del nord, poden competir amb ells perfectament. Els italians de la Toscana han progressat molt i és de destacar la seua il·lusió per participar a este esdeveniment.” Reivindica Alberto Soldado, gran coneixedor de primera mà dels equips que s’enfrontaran des de divendres a Benidorm.

Els nou equips que es disputaran la Copa d’Europa són:

Thieulain (Bèlgica)

Kersksken (Bèlgica)

Scalvaia (Itàlia)

Mauberge (França)

Gipuzkoa (Euskadi)

Bizcaia (Euskadi)

El Campello (C. Valenciana)

Orba (C. Valenciana)

Benidorm (C. Valenciana)

“Benidorm ha posat totes les facilitats perquè la seua impressionant pista aculla aquest esdeveniment. Hem percebut des del primer moment un decidit afany perquè tot siga un èxit, des de les màximes autoritats, alcaldia i regidoria així com als tècnics, i els membres del club local que tant treballen per aquest esport i que també aspiren a realitzar un gran paper en el torneig.” Ha agraït el president de la CIJB a les autoritats amfitriones.

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando