Es Noticia
Bankia i la Fundació per la pilota presenten les Lligues Professionals de raspall i escala i corda

Bankia i la Fundació per la pilota presenten les Lligues Professionals de raspall i escala i corda

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Lliga Raspall i Escala i Corda
Lliga Raspall i Escala i Corda

Les Lligues Professionals Bankia, en la seua modalitat de raspall i escala i corda, s'han presentat este dijous en la seu de l'entitat financera a València. Les competicions per equips més rellevants de la pilota valenciana, que compten amb el patrocini de Bankia, arrancaran demà divendres amb la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’ en el trinquet de Genovés, i el dissabte serà el torn de la ‘Lliga Bankia d'escala i corda’, en este cas en el trinquet Pelayo.

Les Lligues Professionals han sigut presentades pel director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas; el vicepresident i portaveu de la Fundació per la Pilota, José María Catalunya, i el coordinador de la Direcció General d'Esports de la Comunitat Valenciana, Sebastià Giner. També ha participat en l'acte el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana d’escala i corda, Santiago Navarro.

Les dues competicions transcorreran de manera paral·lela i amb el mateix format. En la present edició es disputaran el doble de partides en la fase regular, que constarà de 30 confrontacions, deu per equip.

Lliga Raspall i Escala i Corda
Lliga Raspall i Escala i Corda

També és novetat que cada setmana es completarà una jornada. D'esta forma, tots els conjunts -i la classificació- avançaran en el campionat al mateix ritme.

Una vegada conclosa la fase regular, les quatre formacions amb millor puntuació accediran a les semifinals, que es jugaran a anada i tornada en trinquets i en dates que es determinaran en concloure la ronda. La final, com és habitual, serà a partida única. Els dos títols es resoldran la primera quinzena d'abril.

 Els dos campionats, que comencen demà a Genovés i el dissabte en el trinquet Pelayo, dobleguen el nombre de partides i el període de competició, que ara es prolonga fins a la primera quinzena d'abril

Nova puntuació

El sistema de puntuació també variarà esta temporada amb l'objectiu de fomentar major igualtat en la taula classificatòria. En esta edició la victòria estarà premiada amb 2 punts i l'equip derrotat tindrà la possibilitat de sumar 1 punt en el cas que aconseguisca el joc 50 (en la ‘Lliga Bankia d'escala i corda’) i el joc 25 (en la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’).

En esta nova edició, a més, els equips han sigut configurats en trio. La raó principal és que es considera més just que totes les formacions estiguen en igualtat numèrica atés que l'exigència serà major en competir durant quatre mesos. També és una manera de fer l'esport de la pilota valenciana més accessible a la gent que no la coneix en profunditat i que no arriba a entendre que un equip format per dos components s'enfronte a tres rivals.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “en l'entitat estem compromesos en la promoció de la pilota i en la posada en valor de la seua cultura”

En la presentació, que ha sigut conduïda pel director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, han participat tots els components dels sis equips de cada modalitat. Casas ha destacat que “en l'ADN de Bankia existeix vertadera passió per la pilota valenciana i, per això, estem compromesos en la promoció del joc i en la posada en valor de la seua cultura”.

Lliga Raspall i Escala i Corda
Lliga Raspall i Escala i Corda

“Enguany a més de patrocinar la Lliga i l'Individual en les categories masculines i femenina, la present edició es reformula per a fer-se més atractiva, recuperant l'anada i tornada tant en la fase regular com en semifinals, per la qual cosa podrem gaudir de més partides i de més setmanes de competició. Sens dubte, una bona notícia per a tots els afeccionats a este esport”, ha destacat Casas.

Bankia va renovar el patrocini de totes dues competicions en 2018, ampliant també el seu suport als campionats femenins amb el patrocini de la Lliga i l'Individual de Raspall.

Per part seua, el vicepresident i portaveu de la Fundació per la Pilota, Josep Maria Catalunya, ha explicat de manera detallada els canvis i novetats i el perquè d'estes; mentre que el representant de la Federació, Santiago Navarro, ha animat als jugadors al fet que “gaudiu i feu gaudir als espectadors”.

Lliga Raspall i Escala i Corda
Lliga Raspall i Escala i Corda

“Novetats positives”

Per part de la Generalitat, Sebastià Giner ha manifestat que “2019 comença amb una nova manera de funcionar i des de la Generalitat volem apostar per esta nova fórmula per a ajudar al fet que el món professional puga consolidar-se”, ha explicat. A més, ha volgut ressaltar el paper que prendrà la televisió pública amb la pilota. “Setmanalment hi haurà una partida televisada i això acostarà el nostre esport a totes les cases”, ha destacat.

Lliga Raspall i Escala i Corda
Lliga Raspall i Escala i Corda

La presentació ha conclòs amb la intervenció dels pilotaris. En primer lloc han pres la paraula els sis representants dels equips de la Lliga Bankia de raspall, Marrahí, Moltó, Brisca, Sanchis, Seve i Pablo. Tots ells han coincidit a valorar les novetats de la Lliga com a positives. “El nou model és atractiu i farà que, sens dubte, la Lliga siga més interessant”, han subratllat. “Amb els equips tan igualats en trios i el sistema de puntuació tan generós, fins a abril no estarà clar el vertader campió”, han argumentat tots.

Finalment, Pere, Puchol II, Pere Roc II, Genovés II, Soro III i Félix han mostrat les seues impressions pel que fa a la Lliga Bankia d'escala i corda. Per a ells, este campionat s'ha millorat en pro de l'afeccionat. “De cara a l'espectador és molt més senzill seguir la Lliga jornada rere jornada per la informació i l'equilibri que hi ha ara”, han comentat els pilotaris. “Centrar els enfrontaments els caps de setmana ens donarà més repercussió”, han conclòs les figures.

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando