Es Noticia
Tots els detalls de la Copa Caixa Popular-Trofeu Diputació de València

Tots els detalls de la Copa Caixa Popular-Trofeu Diputació de València

DMQ
Foto autor
ElDesmarque
Presentació Caixa Popular Diputació València
Presentació Caixa Popular Diputació València

Este dimarts, la seu de la Diputació de València ha obert les seues portes al món professional de la pilota valenciana. A este edifici tan emblemàtic de la ciutat de València s’ha dut a terme la presentació de la V Copa Caixa Popular – Trofeu Diputació de València de raspall i la XII Copa Caixa Popular – Trofeu Diputació de València d’escala i corda. 

El protagonisme màxim ha sigut per als participants en la competició, que no han volgut deixar passar l’oportunitat de conéixer de primera mà tots els detalls que s’han desvelat sobre el campionat que començaran a disputar l’últim cap de setmana d’agost. 

El vicepresident de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Cataluña, ha volgut fer públic l’agraïment a les entitats que fan possible una de les competicions per equips més importants. “Treballem tots junts, Diputació de València, Caixa Popular, ajuntaments, Fundació, jugadors... i anem pel bon camí per a tindre un gran triomf en este campionat. Durant dos mesos i mig estarem presents a tots els mitjans de comunicació i això és molt important per a arribar fins a l’últim racó de la Comunitat Valenciana”. 

Ha participat també en l’acte Paco Alós, director del Departament Comercial de Caixa Popular, entitat financera que, junt amb l’ens provincial, dóna nom a la competició. “Som els últims que hem arribat al món professional però esperem que esta relació amb la Fundació i la Diputació de València continue. Estem molt agraïts per haver pogut entrar en un esport tan valencià que no podem trobar en qualsevol altre lloc. Això és el que hem de mantenir, perquè ens dóna personalitat”, ha comentat Alós. 

A continuació ha sigut el diputat de Joventut i Esports, Andrés Campos, qui s’ha dirigit als presents per a manifestar que “la Diputació continuarà estant sempre amb la pilota valenciana, invertint en el que pensem que és més nostre, l’esport que més ens identifica i sobretot en recuperar i mantenir les tradicions i valors que sempre han fet forta a la societat valenciana”.

L’acte ha sigut clausurat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, qui ha destacat que “la Diputació, governe qui governe, sempre ha estat bolcada amb la pilota valenciana. Digueu-nos sempre per on hem de caminar perquè les institucions estem per a donar suport i estar un mil·límetre per darrere de vosaltres, sense marcar la direcció”.     

En el marc merament esportiu, els equips de cada modalitat estaran dividits en dos grups, quatre formacions per cadascun, i després d’una fase prèvia amb un total de sis jornades i vint-i-quatre partides, els dos millors equips de cada grup passaran a la ronda de semifinals. El primer del grup A s’enfrontarà al segon del grup B, mentre que el líder del grup B jugarà contra el segon classificat del grup A. En les partides de raspall, que seran a 25, eixint de 0, es jugarà amb falta al 7. 

El Genovés acollirà la final de raspall el diumenge 3 de novembre i el Nou Trinquet de Guadassuar serà la seu per a la final de l’altra modalitat professional. El títol es resoldrà una setmana després, el diumenge 10 de novembre. 

Amb tot preparat, cal esperar fins al divendres 30 d’agost per a donar el tret d’eixida a la competició. El Genovés serà l’escenari de la jornada inaugural de la Copa de raspall. Pel que fa a la modalitat d’escala i corda, l’activitat començarà el dissabte 31 al trinquet de la Pobla de Vallbona. 

Els joves pilotaris en la Diputació
Els joves pilotaris en la Diputació

El president de la Diputació de València rep als campions europeus de pilota.

Els integrants de les seleccions sub 15, sub 17 i sub 19 de pilota valenciana han sigut rebuts hui pel president de la Diputació de València, Antoni Gaspar. L’acte ha tingut lloc al saló de plens de l’entitat provincial i ha sigut una presa de contacte de forma molt cordial. Els jugadors sub 15, sub 17 i sub 19 han sigut campions absoluts en categoria masculina i femenina. En total han sigut 4 ors, i 7 medalles d’argent. Aquest campionat de joves s'ha celebrat entre el 22 i el 26 de juliol, amb la participació de Portugal, Bèlgica, Països Baixos, Bèlgica, Euskadi, Itàlia i Comunitat Valenciana.

Per part del combinat de jugadors ha intervingut Paco Juan, sub 19, i Mar Giménez, també sub 19 i que amb aquest campionat disputat conclouen la seua participació en les categories inferiors. Tots dos han valorat “el bloc tan compacte que han format i els llaços que han creat gràcies als entrenaments que han realitzat de forma intensa durant juny i juliol”.

El president ha volgut manifestar la importància de la pilota valenciana per a la pilota, “sens dubte és l’esport que més recolzen. Quan guanyeu fora heu de vindre ací a la casa mare a ser rebut com els gran, com el que sou, ací teniu les portes obertes. Per nosaltres la diputació representa els pobles i vosaltres formeu part d’ells, i en els últims anys des de la Federació és don més esforç s’ha fer per a incorporar a les dones a la pilota”. Antoni Gaspar també ha volgut presentar al nou diputat d’esports, Andrés Campos, qui acompanyarà a la Federació en els actes que organitze amb la Diputació de València.

El vicepresident de la Federació Pedro López ha volgut agrair molt especialment el Compromís de la Diputació de València amb la selecció, conjuntament amb la Generalitat Valenciana i entitats privades con la Fundación Trindad Alfonso. Tots estan ajuntant-nos a tindre major visibilitat, a créixer i a aconseguir aquest triomfs.

El campions d’Europa també han pogut rebre les felicitacions del seu “padrí” i capità de la selección absoluta, Genovés II.

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando