Es Noticia
La Catedral rep als mestres de la pilota

La Catedral rep als mestres de la pilota

DMQ
Foto autor
Isidoro Hernández
El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc
El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc

El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de València. El torneig en la modalitat d’escala i corda compleix tretze anys de vida mentre que el de la modalitat de raspall espera la seua primera edició.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València ha obert el torn d’intervencions en la presentació. Pilar Bernabé ha recordat el vincle que el consistori del Cap i Casal té amb el torneig d’escala i corda des de la seua creació i ha destacat que “per a l’Ajuntament de València és un honor poder tindre als millors pilotaris de tot l’any. Este és el vertader èxit del torneig”, ha dit Bernabé.

A més a més, Bernabé s’ha dirigit als pilotaris. “Com a institució tenim l’obligació a ajudar-vos que sigueu esportistes d’elit. L’Ajuntament i les institucions tenen un deute, no sols amb la pilota com a esport, sinó també amb els seus referents, que sou vosaltres. En este sentit, l’Ajuntament de València ja s’ha compromès i este torneig i el suport a la Fundació serà una de les apostes importants de la Regidoria d’Esports per a l’any que ve. Per dignificar la vostra professió i la vostra mestria i per dignificar este espai, el trinquet Pelayo, que és una icona de la ciutat de València”, ha assenyalat Pilar Bernabé.

A continuació ha pres la paraula el vicepresident de la Fundació per la pilota, Josep Maria Cataluña, qui ha mostrat la seua satisfacció per la intervenció de Pilar Bernabé. “En la Fundació estàvem un poc preocupats perquè veiem els anuncis de la ciutat de València com la capital del atletisme, del running, del bàsquet i altres esports on no apareixia la pilota valenciana. Però hui ens tranquil·litza que la regidora d’Esports estiga ací al nostre costat. Això ens demostra que, a l’hora de la veritat, l’Ajuntament de València no s’oblida de nosaltres i continua fent una aposta que ve de molts anys. No solament això, ens ompli de satisfacció l’anunci que ha fet la regidora Pilar Bernabé respecte al fet que la Fundació tindrà una partida pròpia en els pressupostos de la Fundació Esportiva Municipal”, ha manifestat Cataluña.

El vicepresident de la Fundació també ha volgut “agrair a Juegging la seua col·laboració. El recolzament de les institucions és important, però el de les empreses privades també i des de la Fundació volem que cada vegada tinga més pes específic en el pressupost. Amb l’ajuda de tots treballem per dignificar la professió del pilotari, per a ampliar la nòmina de jugadors i perquè hi haja més gent involucrada en l’esport de la pilota valenciana”, ha afegit Cataluña.

L’encarregada de tancar l’acte ha estat Miriam Mayordomo, directora d’explotació del Grupo Acrismatic, al qual pertany la marca comercial Juegging. Mayordomo ha començat la seua intervenció donant l’enhorabona als jugadors "que heu arribat al trofeu perquè això demostra que sou els millors de la pilota”, ha dit.

A continuació, Mayordomo ha explicat la raó per la qual es va implicar Juegging amb l’esport de la pilota valenciana: “Per a nosaltres és un orgull mantenir-nos al vostre costat. Com a empresa valenciana que som pensem que, per dedicació i esforç, mereixeu estar en l’elit com estan esportistes d’altres esports. A més a més també considerem que hem de cuidar les nostres tradicions i la pilota és una de les més arrelades”, ha assenyalat.

El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc
El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc

Format, Calendari i Partides

En cada Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging participaran quatre equips, tots ells trios, que han estat configurats segons el rànquing oficial amb els pilotaris que han obtingut millors números al llarg de l’any 2019. El format també serà similar en ambdues competicions, amb la disputa de tres jornades corresponents a les semifinals i la gran final.

El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging en la modalitat de raspall es disputarà íntegrament al trinquet de Piles i començarà el pròxim dijous dia 12 amb l’eliminatòria que enfrontarà a Marrahí, Seve i Lorja contra Pablo, Tonet IV i Ricardet. L’endemà, el divendres 13, Moltó, Canari i Raúl jugaran la segona semifinal davant Ian, Sanchis i Roberto. El títol es decidirà el diumenge 15 i abans es completarà la partida pel tercer i quart lloc.

El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging de la modalitat d’escala i corda es completarà, com és tradició, en la seua seu habitual del trinquet Pelayo. La primera semifinal es jugarà el pròxim dissabte dia 14 amb Genovés II, Jesús i Tomàs II mesurant les seues forces contra Pere Roc II, Javi i Guillermo. La segona semifinal tindrà lloc el dijous 19, ara amb Puchol II, Santi i Monrabal II enfrontant-se a De la Vega, Félix i Bueno, mentre que la gran final està programada el dissabte dia 21.

El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc
El Trofeu Mestres de la Pilota – Gran Premi Juegging ha estat presentat al trinquet Pelayo de Valènc

0 comentarios
Escribir comentario 0 comentarios
Deja una respuesta

Información básica de Protección de Datos:
Responsable de los datos: El Desmarque Portal Deportivo, S.L.
Finalidad: con la que se tratan sus datos personales: gestión de comentarios en el blog.
Derechos que le asisten: podrá acceder, rectificar y suprimir los datos, así como revocar la autorización para el tratamiento de los datos, ejercitar los derechos de limitación, portabilidad, y a no ser objeto de decisiones automatizadas dirigiéndose por escrito a la dirección: legal@eldesmarque.com.
Información adicional: puede consultar la información detallada en el siguiente enlace: https://www.eldesmarque.com/politica-de-privacidad (apartado “Gestión de comentarios en foros y blogs”).

Cancelar

Cargando